Mobiltelefonapplikationer med Java ME, 7.5 högskolepoäng

Detta är hemsidan för distanskursen Mobiltelefonapplikationer med Java ME, 7.5 högskolepoäng (på engelska: Applications using Java ME), som ges under höstterminen 2011. 7.5 högskolepoäng motsvarar 5 av den gamla sortens poäng, eller 5 veckors heltidsstudier. Kursen hette tidigare Mobiltelefonapplikationer med J2ME, men Sun (som gör Java) har döpt om J2ME till Java ME.

Snabblänkar: Nyheter | Lektioner och inlämningsuppgifter | Ansökan och antagning | MIDP | CLDC

Allmän information om kursen

Nyheter

J2ME och Java ME

J2ME (Java 2 Platform, Micro Edition) och Java ME (Java Platform, Micro Edition) är samma sak. Det är bara Sun som slutat prata om "Java 2", och i stället numera kallar allt bara för "Java".

För nytillkomna lyssnare

Om du hittat den här webbsidan innan du sökt och blivit antagen till kursen, och tycker att det här verkar vara en rolig kurs att läsa, så går det bra att söka till kursen. Den har kontinuerlig antagning, vilket betyder att du kan anmäla dig när som helst, inte bara vid terminsstart.
Man kan använda ansökningsblanketten som finns på NT-akademins distansutbildningssida. Man skickar den till adressen som står på blanketten. Räkna med att antagningsprocessen tar tre veckor.

Om du har frågor angående behörighet och antagning kan du kontakta studievägledningen (studievagledning.nt@oru.se).

Studieteknik

Det här är en programmeringskurs, och som i alla (bra) programmeringskurser räcker det inte med att läsa boken eller titta på exempel, utan man måste öva ganska mycket på att programmera själv. Det finns en del programmeringsövningar i lektionerna, och det finns ett antal inlämningsuppgifter. Arbeta med dessa, men hitta också på egna övningar. Provkör olia konstruktioner för att se om du fattat rätt, och om det är något du undrar över.

Kurslitteratur

Kursmaterial

Några användbara länkar

Allmänt om Java ME (före detta J2ME): MIDP | CLDC Olika telefontillverkares information för utvecklare:


Thomas Padron-McCarthy (thomas.padron-mccarthy@oru.se), 25 augusti 2011

Valid HTML 4.01! Best Viewed With ANY Browser