Mobila applikationer med Android, 7.5 högskolepoäng

Detta är hemsidan för distanskursen Mobila applikationer med Android, 7.5 högskolepoäng (på engelska: Mobile Applications for Android), som ges under vårterminen 2012. 7.5 högskolepoäng motsvarar 5 av den gamla sortens poäng, eller 5 veckors heltidsstudier.

Snabblänkar: Nyheter | Lektioner och inlämningsuppgifter | Ansökan och antagning | Android | Android Reference

Allmän information om kursen

Nyheter

För nytillkomna lyssnare

Om du hittat den här webbsidan innan du sökt och blivit antagen till kursen, och tycker att det här verkar vara en rolig kurs att läsa, så går det bra att söka till kursen. Den har kontinuerlig antagning, vilket betyder att du kan anmäla dig när som helst, inte bara vid terminsstart.

Om du har frågor angående behörighet och antagning, kan du kontakta studievägledningen (studievagledning.nt@oru.se).

Studieteknik

Det här är en programmeringskurs, och som i alla (bra) programmeringskurser räcker det inte med att läsa en bok eller titta på exempel, utan man måste öva ganska mycket på att programmera själv. Det finns en del programmeringsövningar i lektionerna, och det finns ett antal inlämningsuppgifter. Arbeta med dessa, men hitta också på egna övningar. Provkör olika konstruktioner för att se om du fattat rätt, och om det är något du undrar över.

Kurslitteratur

Kursmaterial

Det är bara andra gången kursen går, så än så länge finns inte så många gamla tentor, men upplägget på hemtentan påminner om hemtentorna i kursen Mobiltelefonapplikationer med Java ME. Man kan kan titta på några gamla tentor på den kursens hemsida, http://basen.oru.se/kurser/j2me/2011-2012-p12/

Några användbara länkar

Allmänt om Java, främst SE (dvs skrivbordsversionen): Android:


Thomas Padron-McCarthy (thomas.padron-mccarthy@oru.se), 24 augusti 2012

Valid HTML 4.01! Best Viewed With ANY Browser