Programmeringsmetodik: Tentamen 2012-11-08

Det här är datortentan som går torsdag 8 november 2012 i kursen Programmeringsmetodik, kl 8:15-12:15. Lokal: T120 och T124, och vid behov även T117.

Gäller som tentamen för:
DT2020 Datateknik B, Programmeringsmetodik, provkod 0100
DT2022 Datateknik B, Tillämpad datavetenskap, provkod 0110
DT2011 Datateknik B, Programmeringsmetodik, provkod 0100
DT2006 Datateknik B, Tillämpad datavetenskap B, provkod 0110

Ansvarig lärare är Thomas Padron-McCarthy (thomas.padron-mccarthy@oru.se), telefon 070-73 47 013.

Instruktioner

  1. Det här är inte en hemtenta, utan man måste göra den i tentasalen, ungefär som en vanlig salstenta.
  2. Normalt används Visual Studio på era vanliga datorkonton, men man kan också använda en egen bärbar dator, om man har (egen, trådlös) nätuppkoppling på den. GCC under Linux går bra som alternativ till Visual Studio.
  3. Skicka in lösningarna till mig (thomas.padron-mccarthy@oru.se) senast klockan 12:15. Spara också själv en kopia, ifall det blir något fel med posten!
  4. Lämna också in den särskilda pappersblanketten, med dina lösta uppgifter förkryssade, så det finns på papper vilka som deltagit och vilka uppgifter de löst.
  5. Använd C eller C++.
  6. Packa ihop hela katalogen med applikationen i en Zip-fil (eller motsvarande), och skicka den som en bilaga. Men döp först om Zip-filen från nånting.zip till exempelvis nånting.info för att överlista överambitiösa virusfilter.
    Spara också själv en kopia, ifall det blir något fel med posten!
  7. För att en lösning på en uppgift ska bli godkänd krävs att den fungerar (utom möjligen för vissa konstiga specialfall) och att den inte strider mot specifikationen.
  8. För betyget 3 respektive G krävs godkänt på uppgift 1. För betyget 4 respektive VG krävs godkänt på både uppgift 1 och 2. För betyget 5 krävs godkänt på uppgift 1, 2 och 3.
  9. Godkänt resultat på denna tentamen ger betyget 3, 4 eller 5 (respektive G eller VG) på teoridelen av kursen. Tillsammans med godkända inlämningsuppgifter ger godkänt resultat på den här tentan ett godkänt betyg på hela kursen. Betyget på hela kursen blir samma som på tentan.

Hjälpmedel vid tentamen

  1. Uppgiften ska lösas enskilt, dvs inga grupper av två eller flera studenter.
  2. Du får använda datorn, böcker och vilka andra hjälpmedel som helst, men du får inte samarbeta eller fråga någon (utom mig). Det är alltså tillåtet att söka med Google, eller på frågeforum som Stack Overflow, men det är inte tillåtet att posta egna frågor.
  3. Om du behöver fråga något, så kontakta läraren. Jag finns på plats i datorsalarna, eller via mobilnumret ovan.

Scenario

...