PDA-applikationer med .NET, 7.5 högskolepoäng

Detta är hemsidan för distanskursen PDA-applikationer med .NET, 7.5 högskolepoäng (på engelska: Applications for PDAs using .NET), som ges under höstterminen 2010. 7.5 högskolepoäng motsvarar 5 av den gamla sortens poäng, eller 5 veckors heltidsstudier.

Snabblänkar: Nyheter | Lektioner och inlämningsuppgifter | Ansökan och antagning | .NET-klasser

Allmän information om kursen

Nyheter

Java och C#

Förkunskapskraven säger Java, men vi använder inte Java i kursen, utan ett annat (och nyare) språk som är gjort av Microsoft och som heter C# (uttalas "c sharp", eller "sii schaarp" om man ska försöka skriva på svenska). Det påminner om Java, men det är ett eget språk, med både skillnader och likheter jämfört med Java. Den här kursen fungerar därför också som en sorts rivstart med C# (och miljön .NET) för den som kan Java.

För den som redan programmerat en del i skrivbordsversionen av .NET är det här förmodligen en ganska enkel kurs.

Visual Studio 2008

Den senaste versionen av Microsofts programutvecklingsmiljö heter Visual Studio 2010. Men i den här kursen använder vi Visual Studio 2008. En del av exemplen i den här webbkursen använder en ännu äldre version, Visual Studio .NET 2003, men skillnaderna är i huvudsak kosmetiska. (Det vill säga att Microsoft har flyttar runt knapparna i det grafiska gränssnittet, men det mesta fungerar likadant.)

Visual Studio 2010 levereras inte med stöd för programmering av mobiltelefoner och handdatorer ("smart devices"). När Visual Studio 2010 lanserades var de delarna inte klara, och de kommer därför att kunna laddas ner senare.

Mer om hur man laddar ner, installerar och använder Visual Studio:

För nytillkomna lyssnare

Om du hittat den här webbsidan innan du sökt och blivit antagen till kursen, och tycker att det här verkar vara en rolig kurs att läsa, så går det bra att söka till kursen. Den har kontinuerlig antagning, vilket betyder att du kan anmäla dig när som helst, inte bara vid terminsstart.
Man använder ansökningsblanketten som finns på NT-akademins distansutbildningssida. Man skickar den till adressen som står på blanketten. Räkna med att antagningsprocessen tar tre veckor.

Om du har frågor angående behörighet och antagning kan du kontakta studievägledningen (studievagledning.nt@oru.se).

Studieteknik

Det här är en programmeringskurs, och som i alla (bra) programmeringskurser räcker det inte med att läsa boken eller titta på exempel, utan man måste öva ganska mycket på att programmera själv. Det finns en del programmeringsövningar i lektionerna, och det finns ett antal inlämningsuppgifter. Arbeta med dessa, men hitta också på egna övningar. Provkör olika konstruktioner för att se om du fattat rätt, och om det är något du undrar över.

Kurslitteratur

Kursmaterial

Några användbara länkar

Kursen använder programspråket C#, som är ett nytt språk från Microsoft. Det påminner om Java, men det är ett eget språk, med många skillnader. Kursboken tar upp mycket om C#, men här finns några bra länkar där man kan läsa mer:


Thomas Padron-McCarthy (thomas.padron-mccarthy@oru.se), 22 januari 2011

Valid HTML 4.01! Best Viewed With ANY Browser