PDA-applikationer med .NET, 5 poäng

Detta är hemsidan för distanskursen PDA-applikationer med .NET, 5 poäng (på engelska: Applications for PDAs using .NET), som ges under vårterminen 2006.

Snabblänkar: .NET-klasser | Lektioner och inlämningsuppgifter | Ansökan och antagning | Nyheter

Allmän information om kursen

Java och C#

Förkunskapskraven säger Java, men vi använder inte Java i kursen, utan ett nytt språk från Microsoft som heter C# (uttalas "c sharp", eller "sii schaarp" om man ska försöka skriva på svenska). Det påminner om Java, men det är ett eget språk, med både skillnader och likheter jämfört med Java. Den här kursen fungerar därför också som en sorts rivstart med C# (och miljön .NET) för den som kan Java.

För nytillkomna lyssnare

Om du hittat den här webbsidan innan du sökt och blivit antagen till kursen, och tycker att det här verkar vara en rolig kurs att läsa, så går det bra att söka till kursen. Den har kontinuerlig antagning, vilket betyder att du kan anmäla dig när som helst, inte bara vid terminsstart.
Man använder ansökningsblanketten som finns på teknikinstitutionens distansutbildningssida. Man skickar den till adressen som står på blanketten. Räkna med att antagningsprocessen tar tre veckor.

Om du har frågor angående behörighet och antagning kan du kontakta studievägledare Madelene Wiklund (madelene.wiklund@tech.oru.se, 019-303453).

När du blivit antagen till kursen, måste du skicka e-post till kursansvarig (Thomas.Padron-McCarthy@tech.oru.se), så att du blir registrerad och kommer med på listan med studenter. Du måste tala om ditt namn, ditt personnummer, och vilken kurs det gäller. (Jag behöver din e-postadress också, men den antar jag står i brevhuvudet.) Om du inte är med på min lista, kommer du att missa information.

Studieteknik

Det här är en programmeringskurs, och som i alla (bra) programmeringskurser räcker det inte med att läsa boken eller titta på exempel, utan man måste öva ganska mycket på att programmera själv. Det finns en del programmeringsövningar i lektionerna, och det finns ett antal inlämningsuppgifter. Arbeta med dessa, men hitta också på egna övningar. Provkör olia konstruktioner för att se om du fattat rätt, och om det är något du undrar över.

Nyheter

Kurslitteratur

Kursmaterial

Några användbara länkar

Kursen använder programspråket C#, som är ett nytt språk från Microsoft. Det påminner om Java, men det är ett eget språk, med många skillnader. Kursboken tar upp mycket om C#, men här finns några bra länkar där man kan läsa mer:


Thomas Padron-McCarthy (Thomas.Padron-McCarthy@tech.oru.se), 18 juni 2006

Valid HTML 4.01! Best Viewed With ANY Browser