www.oru.se / Utbildning

Tillbaka
| Kurser & program | Utbildning | Studievägledning | VHS


Mediedesignprogrammet, 80 poäng


Utbildningsort: Karlskoga

Humanistiska institutionen

Programmet förbereder för arbetsuppgifter med inriktning mot digital bild- och ljudproduktion i form av film, webbsidor och multimedia inom företag och organisationer. Utbildningen, som omfattar två års studier, leder fram till en yrkeshögskoleexamen. Efter avslutad utbildning ska du på ett professionellt sätt kunna arbeta med produktion och design av reklam, webbsidor och olika konstnärliga produkter. Du är också förberedd för att i projektform leda, planera och framställa användarvänliga multimedieprodukter.

Utbildningen är framförallt orienterad mot att praktiskt träna förmågan att arbeta med bild- och ljudproduktion för film och interaktiva miljöer. Stor vikt läggs vid kreativitet och konstnärlig skaparförmåga. Projektplanering och ledarskap är andra viktiga delmoment i utbildningen. Den teoretiska basen återfinns inom ämnena medie- och kommunikationsvetenskap, filmvetenskap och retorik, där förhållandet mellan människa och medier/teknik står i centrum. En del av utbildningen bedrivs i projektform i samverkan med näringslivet. Samarbete sker till viss del i planering, handledning och undervisning med ett produktionsbolag som dubbar och ljudsätter tecknade filmer åt bland annat Walt Disney.

Grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval: Urvalet baseras dels på arbetsprov, dels genom en personlig intervju. Arbetsproven och intervjuerna utförs under en dag på Mediecentret i Karlskoga. För ytterligare information kontakta Humanistiska institutionen.

Anmälan görs till VHS på särskild blankett, se www.vhs.se

Studievägledning: Se studievägledare vid Humanistiska institutionen


Uppdaterad: 2004-04-13 Sidansvarig: kurser@oru.se