Tillbaka till lektionslistan

Mobila applikationer med Android: Inlämningsuppgift 3

Meningen med den här uppgiften är:

Uppgift

Skapa en Android-app som innehåller tre olika aktiviteter. Varje aktivitet ska ha en meny, med vilken man kan välja att gå till de andra aktiviteterna.

Så här kan de tre aktiviteterna se ut:

Aktivitet 1       Aktivitet 2       Aktivitet 3

I varje aktivitet ska det finnas en meny så att man kan välja att gå till de andra aktiviteterna:

Menyn

(Bilderna är från en mycket gammal Android-version! Man får räkna med att olika Android-versioner, och ibland också samma version på olika tillverkares telefoner, kan se olika ut.)

Dessutom ska det finnas ett fjärde menyval för att starta en webbläsare:

Webbläsaren

Lästips

Programmeringstips

Redovisning

Exportera Android Studio-projektet (eller motsvarande) som en Zip-fil (eller motsvarande) och skicka den till läraren. Under menyvalet File kan man välja Export to Zip File.

Skicka också med APK-filen (Androids kompilerade installationsfil). Den finns normalt i underkatalogen app/build/outputs/apk.

Vi har haft problem med överambitiösa virusfilter, som utan att meddela det kastar bort mail med stora bilagor! Det gäller särskilt Microsoft-drivna e-posttjänster som Outlook.com, Hotmail.com och Live.com. Enkla brev utan bilagor brukar fungera, men när det gäller inlämning av uppgifter i den här kursen, som kräver att man skickar in Android-projekt, så blir det ibland stora filer att skicka, och då rekommenderar jag att man använder en lagringstjänst som till exempel Google Drive, och skickar en länk dit med e-post. Man kan också använda Blackboard. Om du inte får svar så skicka gärna ett extra brev (utan bilaga!) för att kontrollera om det första brevet kom fram.

Om samarbete: Varje student ska göra en egen lösning, och skicka in den, men det är inte förbjudet att samarbeta eller fråga andra studenter om hjälp. Däremot ska man i så fall tydligt ange vilka som man samarbetat med.

Skriv gärna i ärenderaden på brevet vilken kurs det handlar om, till exempel "Android-uppgift 3", och inte bara "Uppgift 3".

Tillbaka till lektionslistan


Thomas Padron-McCarthy (thomas.padron-mccarthy@oru.se), 16 februari 2018