Mobila applikationer med Android: Hemtentamen 2013-06-07

Det här är hemtentan som går fredag-lördag 7-8 juni 2013 i kursen Mobila applikationer med Android. Ansvarig lärare är Thomas Padron-McCarthy (thomas.padron-mccarthy@oru.se), telefon 070-73 47 013.

Instruktioner

  1. Skriv och provkör programmet som beskrivs i uppgiften, och skicka sen in det färdiga programmet till mig (thomas.padron-mccarthy@oru.se) senast klockan 08:00 söndag 9 juni 2013.
  2. Den här gången har man hela 48 timmar på sig för tentan. Tanken är inte att den ska vara dubbelt så svår som vanligt, bara för att man har dubbelt så lång tid på sig. Uppgiften ska normalt bara ta några få timmar att lösa.
  3. Uppgiften ska lösas enskilt, dvs inga grupper av två eller flera studenter.
  4. Du får använda dator, böcker och vilka andra hjälpmedel som helst, men du får inte samarbeta eller fråga någon (utom mig).
  5. Om du behöver fråga något, så kontakta gärna mig. Det är nog bäst att ringa eller SMS:a, för jag kommer inte att sitta vid datorn. Under lördagen och söndagen går jag kanske inte heller att nå via telefon.
  6. Packa ihop hela katalogen med applikationen i en Zip-fil, och skicka den som en bilaga. (Även rar- och tar-filer fungerar.) APK-filen (Androids kompilerade installationsfil) bör vara med. Men döp först om Zip-filen från nånting.zip till exempelvis nånting.info för att överlista överambitiösa virusfilter.
  7. Om du inte senast under tisdagen (11 juni) får e-post från mig med en bekräftelse på att du skickat in uppgiften, bör du kontakta mig, enklast genom att ringa eller SMS:a mig (ifall det är e-posten som inte fungerar).
  8. Godkänt resultat på den här hemtentan ger betyget G på teoridelen av kursen. För att få hela kursen godkänd krävs dessutom godkända inlämningsuppgifter.

Uppgiften

Zombie-attack från rymden!

Ni kommer ihåg zombie-spelet från inlämningsuppgift 5? Nu ska vi skapa en ganska enkel app för att förstöra göra det roligare för dem som spelar!

Det går bra att göra den här uppgiften även om man inte gjort inlämningsuppgift 5, men det är förmodligen lättare om man gjort den.

Tanken är att appen ska logga in på Zombie-servern med flera olika simulerade zombier samtidigt, på samma plats på kartan. Om det då står en (ensam) spelare på den platsen, blir hon plötsligt och utan förvarning attackerad av osynliga zombier, och förvandlas själv till zombie. Appen ska inte rita upp något, och behöver inte bry sig särskilt mycket om vad Zombie-servern skickar för svarsmeddelanden.

Här är ett exempel på hur appen kan se ut. Man matar in latitud och longitud för attacken, och trycker sen bara på knappen (klicka på bilden för att se den i större format):

Exempel på en lösning.

Krav

Tips


Thomas Padron-McCarthy (thomas.padron-mccarthy@oru.se), 5 juni 2013